Onze machines werken uitsluitend met een mix van heet water en heetwaterstoom.

Het systeem is uitsluitend opgebouwd op basis van de eigenschappen van verwarmd water en is daarmee de meest duurzame en natuurlijke methode op het gebied van onkruidbestrijding. Onze hete stoomgenerator verwarmt water tot het een temperatuur van maximaal 130 °C bereikt. De mix van hete stoom en water wordt via een speciale hittebestendige slang naar individueel geselecteerde apparatuur geleid. Bij het verlaten van het mondstuk warmt het oppervlak en de omringende atmosfeer op tot 100 °C. Dit proces veroorzaakt een eiwitshock in de planten en vernietigt zo de celwand van de plant en bereikt ook zijn wortels in diepere grond met constant hoge temperatuur. Vervolgens kan de plant geen water meer opnemen en verdort daardoor. Afhankelijk van de specifieke vegetatie en verschillende omgevingsinvloeden kunnen meerdere herhalingen van de handelingen nodig zijn.

SOLLICITATIE

Onze modules worden voornamelijk gebruikt bij gemeentelijke en agrarische bedrijven. Machines zijn niet beperkt tot weersomstandigheden of oppervlakken. De machine werkt met een 12 Volt accu en wordt opgeladen door de draaiende motor. Dit resulteert in een laag geluidsniveau rondom de gebruiker, aangezien het voertuig wordt uitgeschakeld. Bovendien is het de enige machine op de markt waarmee je planten water kunt geven, onkruid kunt verwijderen en zijn functie als hogedrukreiniger in één kunt vervullen.

“Volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) bevatte 45% van alle geteste landbouwproducten een of meer residuen van bestrijdingsmiddelen in meetbare concentraties.”